Gå direkt till innehåll
7-Eleven blir Sveriges största Pizzeria och byter namn till Sette Undici

Pressmeddelande -

7-Eleven blir Sveriges största Pizzeria och byter namn till Sette Undici

För att uppmärksamma lanseringen av pizzor byter 7-Eleven tillfälligt namn till Sette Undici. Med den nya satsningen kan man nu titulera sig Sveriges största pizzeria.

7-Eleven finns på över 80 platser och blir med den nya pizzalanseringen Sveriges största pizzeria.

-Vi vill både inspirera och utmana tanken om vad som är en pizzeria. Sette Undici är mer än en pizzeria, det är räddaren på hörnet. Hos oss finns förutom nygräddade pizzor även mjölken som tagit slut och sista minuten-presenten, säger Amanda Mompalao de Piro, marknadschef på 7-Eleven.

Utöver det tillfälliga namnbytet till Sette Undici, som betyder Seven Eleven, antar butikerna ett nytt formspråk som känns igen från traditionella pizzerior. Konceptet och kampanjspråket har tagits fram tillsammans med reklambyrån Drama Queen.

-Med namnbytet och den grafiska formen vill vi på ett lekfullt sätt introducera våra pizzor. Inför kampanjen har vi inspirerats av pizzans hemland Italien och de traditionella pizzeriornas formspråk, säger Amanda Mompalao de Piro.

Sette Undicis meny kommer att bestå av smakerna Hawaii, Kebab, Pepperoni samt glutenfria Vesuvio och veganska VegMe.

Ämnen


Go. Eat. Play. That’s the 7-Eleven way!
Längs väg eller när du har vägarna förbi. I farten eller när du tappat den. Early bird fika eller late night snack. Oavsett när du är sugen så står dörren öppen. Vi jagar ständigt ny matinspiration. Och med kollegor i över 20 länder är det lätt att servera fräsch mat från världen över. Sen har vi en hel del annat också. Allt från mjölk och tandborstar till mumsiga brownies.
Välkommen till the world’s smallest food court!

Historia
7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans idé var först att sälja isblock i en tid då det inte fanns kylskåp. Men snart insåg han att det som faktiskt behövdes var en butik med bra öppettider där man kunde köpa lite allt möjligt, som bröd, mjölk och ägg. Öppettiderna fick ge namn åt butikerna som snabbt växte och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.
1980 öppnade den första butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi ca: 90 butiker redo när du är on the go.

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14