Gå direkt till innehåll
7-Eleven erbjuder kvalitetsblommor från House of Flowers i nytt pilotprojekt

Pressmeddelande -

7-Eleven erbjuder kvalitetsblommor från House of Flowers i nytt pilotprojekt

I ett nytt pilotprojekt krokar 7-Eleven nu arm med det svenska familjeföretaget House of Flowers. Totalt kommer 17 stycken 7-Eleven i Stockholm, Göteborg och Malmö att börja sälja blombuketter som levereras direkt från House of Flowers odlare. Samarbetet är ytterligare ett led i att förstärka 7-Elevens strategi om att kunna erbjuda sina kunder något i alla lägen.

På utvalda 7-Eleven i Stockholm, Göteborg och Malmö kommer kunder att kunna köpa färska snittblommor från House of Flowers, ett svenskt familjeföretag som grundades 1924. Företaget har en nära relation med sina odlare och handlar sina blommor direkt från dem. Det innebär färre led mellan odlare och kund vilket i sin tur innebär färskare snittblommor som håller längre.

- Vi arbetar aktivt med att kunna tillgodose våra kunders behov, vare sig det är i vardagen eller när man är på språng. Genom att erbjuda blombuketter av hög kvalitet i våra butiker som har längre öppettider kommer vi fylla ett tomrum på marknaden - vare sig det är till middagsbjudningen eller om man vill fira något särskilt. Jag ser fram emot att följa upp hur väl buketterna tas emot av våra kunder, säger Marie Wedin, Kommersiell direktör på Reitan Convenience Sverige.

Blommorna levereras till butikerna med fossilfri transport. Pilotprojektet håller på i ett halvår, därefter är planen att undersöka möjligheten att erbjuda House of Flowers snittblommor på fler butiker i landet.

- På House of Flowers älskar vi blommor. För oss var det därför en självklarhet att sprida lite vardagslyx i form av våra buketter på 7-Eleven och vi hoppas att kunderna kommer att älska dem lika mycket som vi gör, säger Alexander Henriksson, fjärde generationens blomsterhandlare på House of Flowers.

  Följande 7-Eleven erbjuder blommor från House of Flowers

  Stockholm:

  7-Eleven Drottninggatan 90 B

  7-Eleven Regeringsgatan 54

  7-Eleven Sthlm Centralplan

  7-Eleven Vasagatan 44

  7-Eleven Hantverkargatan

  7-Eleven Drottninggatan 106

  7-Eleven S:t Eriksgatan 89

  7-Eleven Humlegårdsgatan 11

  7-Eleven Drottning Kristinas Väg

  7-Eleven Gyllenstiernsgatan

  Malmö

  7-Eleven Malmö Kungalängan

  Göteborg

  7-Eleven Gbg Linnégatan 26

  7-Eleven Kungsportsplatsen

  7-Eleven Östra Hamngatan 30-34

  7-Eleven Korsetten

  7-Eleven Norra Hamngatan

  7-Eleven Nils Ericssonsplatsen 2-8

  Ämnen


  7-Eleven har funnits i Sverige sedan 1984 och i dag finns det 80 butiker i landet, främst i storstadsregionerna, där varje butik drivs av sin egen franchisetagare. Med fokus på att lösa kundernas vardagliga behov - vare sig det är för stans bästa kopp, en god lunch eller för att mjölken tog slut, är 7-Eleven en del av stadens puls. 7-Eleven Sverige ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för konceptet är franchise. 7-Eleven.se

  Kontakter

  Harris Lukeman

  Harris Lukeman

  Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14