Gå direkt till innehåll
7-Eleven expanderar – öppnar sin första butik i Uppsala

Pressmeddelande -

7-Eleven expanderar – öppnar sin första butik i Uppsala

Idag finns det över 80 stycken 7-Eleven butiker runt om i Sverige; de allra flesta i Stockholm, följt av Göteborg och Malmö. Onsdagen den 6 oktober är det dags att kliva i en ny stad, då portarna slås upp till den allra första 7-Eleven-butiken i Uppsala.

– Det känns otroligt kul att öppna denna första 7-Eleven i Uppsala – en universitetsstad med internationell prägel, något som passar utmärkt med 7-Eleven som är ett internationellt och välkänt varumärke. Vi hoppas butiken kommer få en given plats i uppsalabornas vardag och att vi på sikt kommer öppna fler butiker runtom i staden, säger Joakim Johansson, köpman på nya 7-Eleven i Uppsala.

Butiken har det nya konceptet som lanserades i december förra året. Till exempel har den självutcheckningskassor för kunder på språng och ett antal olika sittmöjligheter för den som vill äta eller fika på plats. Insyn och utblick från butiken är också viktiga delar i butikens utformning som en del i att vara närvarande i stadsrummet.

– Det är utan tvekan en viktig milstolpe för oss att kliva in i Uppsala. Vi har stora förhoppningar och ambitioner om att bidra till en trygg knutpunkt för boende i Uppsala, säger Inge-Marie Kjell, Regionchef på REITAN CONVENIENCE i Sverige.

Butiken som ligger på Dragarbrunnsgatan 39 är 80 kvm stor och kommer ha öppet mån-tors 06-23, fre 06-24, lör 07-24 och sön 07-23.

Ämnen

Kategorier

Regioner


7-Eleven har funnits i Sverige sedan 1984 och i dag finns det 80 butiker i landet, främst i storstadsregionerna, där varje butik drivs av sin egen franchisetagare. Med fokus på att lösa kundernas vardagliga behov - vare sig det är för stans bästa kopp, en god lunch eller för att mjölken tog slut, är 7-Eleven en del av stadens puls. 7-Eleven Sverige ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för konceptet är franchise. 7-Eleven.se

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14