Gå direkt till innehåll
7-Eleven expanderar – öppnar sin första butik i Uppsala

Pressmeddelande -

7-Eleven expanderar – öppnar sin första butik i Uppsala

Idag finns det över 80 stycken 7-Eleven butiker runt om i Sverige; de allra flesta i Stockholm, följt av Göteborg och Malmö. Onsdagen den 6 oktober är det dags att kliva i en ny stad, då portarna slås upp till den allra första 7-Eleven-butiken i Uppsala.

– Det känns otroligt kul att öppna denna första 7-Eleven i Uppsala – en universitetsstad med internationell prägel, något som passar utmärkt med 7-Eleven som är ett internationellt och välkänt varumärke. Vi hoppas butiken kommer få en given plats i uppsalabornas vardag och att vi på sikt kommer öppna fler butiker runtom i staden, säger Joakim Johansson, köpman på nya 7-Eleven i Uppsala.

Butiken har det nya konceptet som lanserades i december förra året. Till exempel har den självutcheckningskassor för kunder på språng och ett antal olika sittmöjligheter för den som vill äta eller fika på plats. Insyn och utblick från butiken är också viktiga delar i butikens utformning som en del i att vara närvarande i stadsrummet.

– Det är utan tvekan en viktig milstolpe för oss att kliva in i Uppsala. Vi har stora förhoppningar och ambitioner om att bidra till en trygg knutpunkt för boende i Uppsala, säger Inge-Marie Kjell, Regionchef på REITAN CONVENIENCE i Sverige.

Butiken som ligger på Dragarbrunnsgatan 39 är 80 kvm stor och kommer ha öppet mån-tors 06-23, fre 06-24, lör 07-24 och sön 07-23.

Ämnen

Kategorier

Regioner


7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Affärsidén var ursprungligen att sälja isblock i en butik med generösa öppettider, öppettiderna gav namn åt butikerna. Idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Elevenbutiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi runt 90 butiker i Sverige. 7-Eleven Sverige ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för butikskonceptet är franchise.

Hos oss kan du njuta av en kopp kaffe, en glass eller en god lunch. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller nattmackan när du inte kunde sova. Oavsett om du väljer 7-Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7-Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet.

Välkommen in!

Kontakter

Lennart Schultz

Lennart Schultz

Presskontakt Marknadschef +46-8-58749000