Gå direkt till innehåll
7-Eleven lanserar nytt juicingkoncept

Pressmeddelande -

7-Eleven lanserar nytt juicingkoncept

7-Eleven storsatsar på den rådande juicingtrenden och utökar nu sortimentet med juicer som mixas direkt på beställning. Det nya konceptet har testats på utvalda butiker under våren och till sommaren kommer drygt hälften av alla 7-Elevenbutiker i landet erbjuda nyttiga, fräscha juicer.

– Våra kunder är ofta ”on-the-go” och drycker är en viktig del i varför många besöker oss. Megatrenden kring juice och smoothies är definitivt här för att stanna och passar väldigt bra in i vår affärsidé. Vi ska vara först med nyheter på massmarknaden och vi ser juicing som ett fräscht, gott och nyttigt tillskott i vårt sortiment, säger Amanda Mompalao de Piro, marknadschef på 7-Eleven.

Det nya konceptet startade under våren med piloter och finns nu i närmare hälften av kedjans totalt 193 butiker runtom i landet. Juicerna mixas direkt på beställning och kommer att finnas i sex olika frukt- och grönsakskombinationer med namn som Flirty Fruits eller Veggie Bonanza. Lanseringen är ett naturligt steg för kedjan där 7-Eleven som foodvenience-butik vill fortsätta att utveckla och erbjuda fräscha, spännande och goda matalternativ för alla.

– Vårt fokus ligger på att hitta goda, prisvärda lösningar som också hjälper människor att spara tid. 7-Eleven ska fortsätta att vara smidiga och tillgängliga för alla, avslutar Amanda Mompalao de Piro.

Vad är juicing på 7-Eleven?
Ett unikt koncept med juice som snabbt och enkelt mixas ihop direkt på beställning. 7-Eleven har valt ut sex stycken olika smaker till lanseringen:

1. Flirty Fruits - mango, jordgubb, melon, äpple (144 kcal per portion)

2. Sweet & Passion - mango, passionsfrukt, ananas, äpple (157 kcal per portion)

3. Beet & Berry - rödbeta, banan, hallon, äpple (162 kcal per portion)

4. Blueberry Boost - jordgubb, blåbär, äpple (142 kcal per portion)

5. Veggie Bonanza - broccoli, selleri, spenat, banan, ananas, äpple (148 kcal per portion)

6. Ginger & Greens - banan, broccoli, ingefära, morot, spenat, äpple (139 kcal per portion)

Frukten och grönsakerna är djupfrysta och finns i färdiga portionsförpackningar som mixas snabbt ihop med Kiviks äppelmust och sedan är juicen klar! Alla smaker kostar 39 kronor styck för ca 320 ml.

Ämnen

Kategorier


I nöd & lust

Hos oss kan du njuta av morgonens första kopp kaffe, en glass i sommarsolen eller en god lunch när magen kurrar. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller videofilmen när du inte kunde sova.

Oavsett om du väljer 7 Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7 Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet, ett värmande ljus i mörkret. En fyr i natten.

Välkommen in!

Historia

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans affärsidé var ursprungligen att sälja isblock i en tid då det inte fanns några kylskåp. Men ganska snart insåg han att det som verkligen behövdes var en butik med både generösa öppettider där man kunde köpa allt man kan tänkas behöva, som bröd, mjölk och ägg. De nya öppettiderna gav namn åt butikerna som växte så det knakade och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Eleven butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt över 190 butiker där du behöver oss som mest. I stan, och längs vägen på vissa Shell-stationer.

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14