Gå direkt till innehåll
7-Eleven och foodora inleder unikt samarbete

Pressmeddelande -

7-Eleven och foodora inleder unikt samarbete

Med start den 23 mars kan kunder i Stockholm beställa mat, fika och annat från 7-Eleven med några enkla klick i foodoras app eller på foodora.se. Genom samarbetet utvecklar 7-Eleven nu Foodvenience™ ytterligare och blir först inom servicehandeln att erbjuda sina varor genom foodora.

7-Eleven säljer mat och fika i drygt 50 butiker i Stockholm. Kundgruppen är bred och kännetecknas ofta av personer som är på språng och har ont om tid.

– Tid är en bristvara och ibland hinner vi inte ens springa ner till 7-Eleven på hörnet. Nu kan kunderna sitta hemma eller på kontoret och beställa det de vill ha, säger Carl Åkerblad, kategorichef på Reitan Convenience som driver 7-Eleven.

Samarbetet är en naturlig utveckling inom 7-Elevens erbjudande inom Foodvenience™. Foodora har levererat mat med cyklister framgångsrikt i Stockholm sedan 2015. I och med samarbetet mellan 7-Eleven och foodora breddas nu valmöjligheterna för kunderna. I foodoras app kommer 7-Elevens kunder kunna beställa snabbmat och dryck, fika och kaffe, snacks, godis, frukt och mjölk. Men även strumpbyxor, tamponger och mobilladdare.

– Vi ser fram emot att stärka vårt erbjudande tillsammans med 7-Eleven. Vår gemensamma förhoppning är att det här unika upplägget blir en uppskattad tillökning till foodoras utbud, säger foodoras VD Felipe Gutierrez.

– Foodora blir ett komplement till våra butiker och nu får vi en unik möjlighet att nå ut till vår målgrupp där vi helt enkelt hjälper till att göra vardagen lite enklare för våra kunder, avslutar Carl Åkerblad.

Tio utvalda 7-Elevenbutiker kommer vara utlämningsställen för foodoras cyklister. Kunden som beställer något från 7-Eleven behöver i praktiken inte välja vilken butik som skickar ut. Cyklisten som ska leverera hämtar från den närmaste butiken.

För att beställa något från 7-Eleven, besök https://www.foodora.se/ eller ladda ner foodora-appen i appstore eller på Google Play.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jakob Hanstorp, Head of Sales foodora, 072 999 60 64, jakob.hanstorp@foodora.se
Carl Åkerblad, Kategorichef, 7-Eleven, 070 426 45 82, carl.akerblad@reitanconvenience.se

Ämnen

Kategorier


Go. Eat. Play. That’s the 7-Eleven way!
Längs väg eller när du har vägarna förbi. I farten eller när du tappat den. Early bird fika eller late night snack. Oavsett när du är sugen så står dörren öppen. Vi jagar ständigt ny matinspiration. Och med kollegor i över 20 länder är det lätt att servera fräsch mat från världen över. Sen har vi en hel del annat också. Allt från mjölk och tandborstar till mumsiga brownies.
Välkommen till the world’s smallest food court!

Historia
7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans idé var först att sälja isblock i en tid då det inte fanns kylskåp. Men snart insåg han att det som faktiskt behövdes var en butik med bra öppettider där man kunde köpa lite allt möjligt, som bröd, mjölk och ägg. Öppettiderna fick ge namn åt butikerna som snabbt växte och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.
1980 öppnade den första butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt 185 butiker redo när du är on the go. I stan, och längs vägen på utvalda Shell-stationer. 

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14