Gå direkt till innehåll
7-Eleven och Friends firar ”High five-dagen”

Pressmeddelande -

7-Eleven och Friends firar ”High five-dagen”

Fredag den 24 augusti uppmanar 7-Eleven hela Sverige att göra high fives. Syftet med ”High five-dagen” är att belysa problemet med utanförskap och mobbning och samtidigt visa hur små saker som ett ”Hej” eller en high five gör skillnad.

Varje år utsätts 60 000 barn och unga för mobbning, det motsvarar i snitt en till två elever i varje klass. En high five är ett enkelt sätt att säga ”Hej” och få någon att känna sig sedd. I samband med skolstarten anordnar 7-Eleven för andra året i rad High five-dagen till förmån för Friends.

  • Vi på Friends vet att det finns många barn som känner oro och rädsla inför att gå tillbaka till skolan på grund av utsatthet. Kampen mot mobbning förs i skolorna genom ett långsiktigt arbete, men små saker som att säga hej eller göra en high five kan göra stor skillnad. Vi är mycket glada att 7-Eleven stöttar oss i arbetet mot mobbning, säger Malin Duintjer, Insamlings- och Marknadschef på Friends.

I samband med High five-dagen skänker 7-Eleven 500 000 kr till Friends och deras arbete mot mobbning. Nytt för i år är att även kunderna kan engagera sig och vara med och bidra, genom att lägga på 5 kronor på sitt köp som går oavkortat till Friends.

  • Att belysa en så viktig fråga som mobbing och utanförskap känns högaktuellt och viktigare idag än någonsin. Vi hoppas på att få med oss så många kunder som möjligt i den här aktiviteten. Vi är stolta över vårt samarbete med Friends och hur vi tillsammans bidrar till ett bättre samhälle för många människor, säger Amanda Mompalao de Piro, marknadschef på 7-Eleven.

För ytterligare information och bilder kontakta:

Lennart Schultz, 08-587 49 000, lennart.schultz@reitanconvenience.se

Ämnen


Go. Eat. Play. That’s the 7-Eleven way!
Längs väg eller när du har vägarna förbi. I farten eller när du tappat den. Early bird fika eller late night snack. Oavsett när du är sugen så står dörren öppen. Vi jagar ständigt ny matinspiration. Och med kollegor i över 20 länder är det lätt att servera fräsch mat från världen över. Sen har vi en hel del annat också. Allt från mjölk och tandborstar till mumsiga brownies.
Välkommen till the world’s smallest food court!

Historia
7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans idé var först att sälja isblock i en tid då det inte fanns kylskåp. Men snart insåg han att det som faktiskt behövdes var en butik med bra öppettider där man kunde köpa lite allt möjligt, som bröd, mjölk och ägg. Öppettiderna fick ge namn åt butikerna som snabbt växte och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.
1980 öppnade den första butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt 185 butiker redo när du är on the go. I stan, och längs vägen på utvalda Shell-stationer. 

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14