Gå direkt till innehåll
7-Eleven och Friends presenterar Sveriges godaste kanelbulle

Pressmeddelande -

7-Eleven och Friends presenterar Sveriges godaste kanelbulle

Under hösten tar 7-Eleven och Friends ett gemensamt krafttag mot mobbning. För varje såld kanelbulle skänker 7-Eleven en krona till Friends. Genom att uppmana fler att fika tillsammans vill man överträffa insamlingsmålet på en halv miljon kronor. För att lyfta insamlingen ytterligare arrangeras en manifestation på Sergels torg den 18 september då man arrangerar Sveriges största fika för vänskap.

Att fika är mer än att avnjuta en kaffe och en bulle – det är ett sätt att umgås. En färsk undersökning från YouGov, genomförd på uppdrag av 7-Eleven, visar att drygt två tredjedelar av svenskarna tycker att fika är ett bra umgängessätt och hela 61 procent av de tillfrågade svarar att de blir mer vänligt inställda till en person efter att man fikat tillsammans. Därför vill Friends och 7-Eleven uppmana svenska folket att fika mer – såväl med nära vänner som med personer man aldrig pratat med tidigare.

– Små saker som att säga ”hej” till någon man inte känner eller till en person som ser ensam ut kan göra stor skillnad. Genom att lära känna nya människor och inkludera nya vänner i våra gemenskapskretsar minskar vi utanförskapet, säger Ann Ystén, marknad och kommunikationschef på Friends.

Under veckorna 37-40 skänker 7-Eleven en krona per såld kanelbulle till Friends. Målet är att samla in en halv miljon kronor till kampen mot mobbning. 7-Eleven hoppas dock att svenska folkets ”bullsug” överträffar det satta målet.

Gott gör gott – Sveriges största fika för vänskap

Den 18 september mellan klockan 16.00 och 18.00 arrangerar 7-Eleven och Friends en manifestiation i form av Sveriges största fika för vänskap på Sergels torg i Stockholm. På plats bjuder 7-Eleven på tusentals kanelbullar tillsammans med något gott att dricka. För varje uppfikad bulle skänker man en krona till Friends. Nassim al Fakir är konferencier och artisterna Vera Nord, JA! och Karakou uppträder på scen.

– 7-Eleven vill gärna vara med och bidra till Friends vision om att skapa ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet. Vi vill koppla vårt engagemang för Friends starkare till butik och ge våra kunder en chans att hjälpa oss att hjälpa. Nu kan man göra gott genom att äta gott,
säger Linda Jacobsson, marknadschef, 7-Eleven.

För att sprida vetskapen om kampanjen uppmanar Friends och 7-Eleven alla att lägga ut en fikabild på Instagram med #fikaförfriends. 

Ämnen

Kategorier


I nöd & lust

Hos oss kan du njuta av morgonens första kopp kaffe, en glass i sommarsolen eller en god lunch när magen kurrar. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller videofilmen när du inte kunde sova.

Oavsett om du väljer 7 Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7 Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet, ett värmande ljus i mörkret. En fyr i natten.

Välkommen in!

Historia

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans affärsidé var ursprungligen att sälja isblock i en tid då det inte fanns några kylskåp. Men ganska snart insåg han att det som verkligen behövdes var en butik med både generösa öppettider där man kunde köpa allt man kan tänkas behöva, som bröd, mjölk och ägg. De nya öppettiderna gav namn åt butikerna som växte så det knakade och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Eleven butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt över 190 butiker där du behöver oss som mest. I stan, och längs vägen på vissa Shell-stationer.

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14