Gå direkt till innehåll
7-Eleven och svenska artister hyllar vardagshjältar under Pride

Pressmeddelande -

7-Eleven och svenska artister hyllar vardagshjältar under Pride

Som huvudsponsor av Stockholm Pride har butikskedjan 7-Eleven skapat “Songs with Pride” – ett musikprojekt för att hylla tre personer som på olika sätt bidrar till ett mer öppet Sverige. De tre vardagshjältarna hyllas av tre svenska artister som tolkar hjältarnas berättelser med hjälp av musik. Låtarna håller just nu på att spelas in och kommer att framföras på invigningen av festivalen.

Songs with Pride är uppföljaren till förra årets omtalade succé då 7-Eleven vigde par i sitt egna Wedding Chapel. Bland annat utfördes då världens första vigsel av ett muslimskt homosexuellt par.

Tillsammans med RFSL har 7-Eleven valt ut tre personer som alla gjort något extraordinärt för att bidra till ett öppnare samhälle: Pell Uno Larsson från Örebro, Joshua Kigozi från Växjö och Sam från Stockholm.

  • Joshua Kigozi flydde till Sverige från Uganda då hans familj stötte bort honom på grund av hans sexualitet. I dag arbetar han på RFSL Kronoberg med att ta emot nyanlända HBTQ-personer som kommer från liknande förhållanden som han själv.
  • Sam är tioåringen som bestämde sig för att inte vara tjej längre. För Sam handlar det om hur man tänker på sig själv i huvudet snarare än vilket kön man föds till.
  • Pell Uno Larsson levde sitt liv med fru och barn innan han tog steget och kom ut som homosexuell. Pell Uno har sedan dess engagerat sig och stridit för ett öppnare Sverige och för att öka kunskapen kring HBTQ-frågor i landet.

Tre svenska artister, alla engagerade inom hbtq-relaterade frågor, har tolkat hjältarnas berättelser och skapat varsin hyllningslåt. Sams berättelse tolkas av Ace Wilder, Joshua Kigozis av Smith & Thell och Pell Uno Larssons av Ms Henrik. Artisterna och hjältarna har träffats för att lära känna varandra. Nu befinner sig artisterna i studion för att spela in låtarna.

Låtarna släpps den 29 juli och premiärspelas utanför en av 7-Elevens butiker i Stockholm. Senare under kvällen kommer artisterna och hjältarna att uppträda under invigningen av Stockholm Pride i Pride Park på stora scenen. Låtarna finns även tillgängliga på Spotify från den 29 juli.

– 7-Eleven är öppet för alla och allt vi gör utgår från det. Därför är vi oerhört stolta och glada över att för tredje året i rad få vara huvudsponsor till Stockholm Pride. Att kunna hylla några av alla de starka personer som engagerar sig för ett öppnare Sverige på det här sättet känns fantastiskt, säger Linda Jacobsson, marknadschef på 7-Eleven.

Om artisterna

  • Ace Wilders musik och engagemang sträcker sig långt utanför scenen. Ace mångkulturella uppväxt runt om i världen har öppnat hennes ögon för de orättvisor och inskränkta tankar som finns i stora delar av världen – även i Sverige.
  • Popduon Smith & Thell har länge varit engagerade inom HBTQ-världen och har uppträtt under Pride förut. De vann nyligen pris som Årets Rookie på Denniz Pop Awards och har skrivit låtar till stora världsartister.
  • Ms Henriks androgyna synthpop har hyllats i HBTQ-världen där han har blivit en symbol för öppenhet och kärlek.


För praktisk information gällande Songs with Pride, bildmaterial och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Wenderfalck Kommunikation
+46 (0)8 642 39 00, songswithpride@wenderfalck.com

Ämnen

Kategorier


I nöd & lust

Hos oss kan du njuta av morgonens första kopp kaffe, en glass i sommarsolen eller en god lunch när magen kurrar. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller videofilmen när du inte kunde sova.

Oavsett om du väljer 7 Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7 Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet, ett värmande ljus i mörkret. En fyr i natten.

Välkommen in!

Historia

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans affärsidé var ursprungligen att sälja isblock i en tid då det inte fanns några kylskåp. Men ganska snart insåg han att det som verkligen behövdes var en butik med både generösa öppettider där man kunde köpa allt man kan tänkas behöva, som bröd, mjölk och ägg. De nya öppettiderna gav namn åt butikerna som växte så det knakade och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Eleven butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt över 190 butiker där du behöver oss som mest. I stan, och längs vägen på vissa Shell-stationer.

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14