Gå direkt till innehåll
7-Eleven Malmö Centralstation
7-Eleven Malmö Centralstation

Pressmeddelande -

​7-Eleven öppnar satellitbutik på Malmö Centralstation

7-Eleven lanserar ett nytt supersnabbt koncept i glashallen på Malmö Centralstation.

I dag den 1 augusti öppnar vi portarna.

Köpman Edin Sazic som sedan starten 2013 driver 7-Eleven Kungalängan i Malmö kommer även att ansvara för den nya satellitbutiken i Glashallen på Malmö Centralstation. Edin utsågs av Reitan Convenience Sweden AB till årets köpman 2017 inom 7-Eleven Sverige.

-Eftersom Edin har hållit en hög driftstandard under många år borgar det för succé av denna nya butikstyp som vi kallar för satelliter, kommenterar Regionchef Johan Kruse på Reitan Convenience Sweden AB.

- Det ska bli spännande att se vad detta kan ge. Läget är ju helt otroligt bra, kundunderlaget saknas i alla fall inte. Jag hoppas att vi i och med butikens läge ska kunna hjälpa stressade kunder på väg till tåget med ett relevant sortiment, säger en påtagligt nöjd Edin.

Trots den begränsade ytan på 12 kvm erbjuder butiken alltifrån tobak och konfektyr till 7-Elevens Foodvenience-utbud, kaffe och dryck.

-Vi satsar på generösa öppettider och snabb service, exempelvis genom att butiken öppnar redan kl 5 och att kunden kan välja att handla via Självskanningskassan, säger Distriktschef Henrik Schiöler.

Kontaktinfo

Regionchef Johan Kruse tel.:070-343 00 63

Distriktschef Henrik Schiöler tel.: 076-608 49 96

Företagsfakta

Ämnen


Go. Eat. Play. That’s the 7-Eleven way!
Längs väg eller när du har vägarna förbi. I farten eller när du tappat den. Early bird fika eller late night snack. Oavsett när du är sugen så står dörren öppen. Vi jagar ständigt ny matinspiration. Och med kollegor i över 20 länder är det lätt att servera fräsch mat från världen över. Sen har vi en hel del annat också. Allt från mjölk och tandborstar till mumsiga brownies.
Välkommen till the world’s smallest food court!

Historia
7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans idé var först att sälja isblock i en tid då det inte fanns kylskåp. Men snart insåg han att det som faktiskt behövdes var en butik med bra öppettider där man kunde köpa lite allt möjligt, som bröd, mjölk och ägg. Öppettiderna fick ge namn åt butikerna som snabbt växte och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.
1980 öppnade den första butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt 185 butiker redo när du är on the go. I stan, och längs vägen på utvalda Shell-stationer. 

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14