Gå direkt till innehåll
De sötsyrliga semlorna toppas med ett S-märke och surt S-märkepulver
De sötsyrliga semlorna toppas med ett S-märke och surt S-märkepulver

Pressmeddelande -

7-Eleven släpper semla med stort S(-märke)

Varje år äter svenskarna miljontals semlor och kulmen nås på fettisdagen. I år lanserar 7-Eleven en helt ny semla som för tankarna tillbaka till 90-talet - toppat med ett surt S-märke.

Den nya S-Semlan kombinerar det klassiska godiset S-märket med semlans smaker i en sötsyrlig variant. Det nya bakverket har tagits fram av 7-Eleven i samarbete med Candy People och finns nu i butiker över hela landet.

- Fettisdagen är en tradition som sträcker sig långt tillbaka och lika mycket har det blivit tradition att det presenteras nya, roliga smaker. I år ville vi prova något helt nytt och kombinera en älskad sötsak med en annan - godis och bakverk tillsammans. S-Semlan har en härligt syrlig och frisk smak och sticker ut från de klassiska smakerna, säger Lorance Ljungqvist, Kategorichef på Reitan Convenience i Sverige.

De sötsyrliga S-Semlorna görs med äppelkompott och gräddas direkt i butikerna för den där ljuvliga nybakade känslan. Grädden vispas och toppas med ett S-märke och surt S-märkepulver. Det söta från den traditionella semlan finns kvar men balanseras upp med de lite syrliga smakerna från S-märket.

- Självklart kommer vi även att sälja de traditionella semlorna men vi brukar ta fram en produkt som är nytänkande och stjärnan för året. Årets smak är alltid ett roligt inslag för våra kunder som de längtar efter att prova, speciellt när vi kan överraska med en så oväntad kombination som i år - vem hade kunnat tro att sur grädde är en hit! fortsätter Lorance Ljungqvist.S-Semlan finns i alla 7-Elevens butiker i standardstorlek och i ett miniformat - perfekt för att köpa många av och testa.

Ämnen


7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Affärsidén var ursprungligen att sälja isblock i en butik med generösa öppettider, öppettiderna gav namn åt butikerna. Idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Elevenbutiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi runt 90 butiker i Sverige. 7-Eleven Sverige ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för butikskonceptet är franchise.

Hos oss kan du njuta av en kopp kaffe, en glass eller en god lunch. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller nattmackan när du inte kunde sova. Oavsett om du väljer 7-Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7-Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet.

Välkommen in!

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14