Gå direkt till innehåll
7-Eleven Sverige bäst i världen på kundnöjdhet

Pressmeddelande -

7-Eleven Sverige bäst i världen på kundnöjdhet

7-Eleven utför årligen en internationell undersökning, kallad Net Promter Score, NPS, bland alla sina butiker över hela världen. Genom Mystery Shoppers mäter man kundnöjdhet baserat på bland annat kundmottagande och hur fräscha och fina butikerna är. Undersökningen genomförs likadant i alla länder och 7-Eleven Sverige får högst betyg av alla länder.

Mystery shopping är en form av marknadsundersökning. Den bakomliggande tanken grundar sig i att det är ovanligt att konsumenten av sig själv berättar i butiken om sina erfarenheter som kund. Därför används metoden som går ut på att en person utger sig för att vara en potentiell kund och utvärderar en verksamhet utifrån de kriterier som företaget själv har definierat. Det är genom en sådan undersökning som 7-Eleven Sverige med sina 183 butiker blivit utsedda till bäst i världen av alla 7-Elevens totalt 55 000 butiker.

7-Elevens NPS undersökningar kan utföras varje dag under veckan, från måndag till söndag, när som helst mellan 07.00 och 23.00. Personalen som arbetar informeras inte om att undersökningen utförs för att inte kunna påverka resultatet. Genom att räkna andelen positiva omdömen och subtrahera andelen negativa omdömen kalkyleras ett NPS värde, där 7-Eleven Sverige placerat sig högst upp.

– Det här är självklart väldigt roligt och en stor ära för oss och visar vilken otroligt kunnig, serviceinriktad och driven personal som vi har i våra butiker. Utmärkelsen visar på att vi bemöter våra kunder på rätt sätt och är en viktig indikator på att vår strävan att erbjuda en bra upplevelse i våra butiker går åt rätt håll, säger Magnus Carlsson, vd på Reitan Convenience Sweden AB som driver 7-Elevenkonceptet i Sverige.

Undersökningen genomfördes i samtliga 19 länder där 7-Eleven finns och är verksamma. Totalt undersöktes 40 butiker i Sverige under perioden 1 juli – 30 september 2016.  

Ämnen

Kategorier


Reitan Convenience Sweden AB är sedan 2004 franchisegivare inom koncepten Pressbyrån och 7-Eleven och har idag verksamhet genom drygt 500 butiker. Reitan Convenience har under de senaste åren haft en stor framgång på den svenska marknaden. Ett avtal med Shell/St1 innebär att Reitan Convenience driver drygt 100 bensinstationer under två av världens starkaste varumärken Shell och 7-Eleven.Reitan Convenience Sweden AB ägs av det norska bolaget Reitangruppen AS som är verksamt inom affärsområdena dagligvaruhandel, servicehandel och distribution i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Litauen, Estland samt Lettland. Varuomsättningen för Reitangruppen 2014 blev drygt 81,6 miljarder NOK. För mer information se: www.pressbyran.se, www.7-eleven.se och www.reitangruppen.no

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14