Gå direkt till innehåll
Bussiga bullar på 7-Eleven

Pressmeddelande -

Bussiga bullar på 7-Eleven

I samarbete med Friends fortsätter 7-Eleven att stödja arbetet för ett samhälle där barn och ungdomar växer upp i trygghet och jämlikhet. 7-Eleven är sedan flera år stolta sponsorer av Friends och initiativet Bussiga bullar innebär att en krona per såld bulle går till kampen mot mobbning.

Att njuta av en bulle med en vän är inte en självklarhet för alla barn och ungdomar. I Sverige utsätts närmare 60 000 barn för mobbning och 20 procent av alla elever vittnar om hur de blir kränkta i skolan, detta visar Friendsrapporten 2015.

– Vi är väldigt glada för samarbetet med 7-Eleven. Det gör att vi kan vara ute på ännu fler skolor och idrottsföreningar och arbeta mot mobbning och utanförskap, säger Johan Rahm, kommunikationschef på Friends.

– Förra året kunde vi bidra med en halv miljon kronor till Friends. I år hoppas vi att kunna få ihop ännu mer pengar. På Kanelbullens dag den 4:e oktober siktar vi på bullrekord, säger Amanda Mompalao de Piro, marknadschef på 7-Eleven.

Med kampanjen, som pågår mellan den 7 sep-4 okt, vill 7-Eleven visa att de finns vid människors sida och står för öppenhet och tolerans. Förutom att 7-Eleven stödjer Friends, är de även huvudsponsor för Stockholm Pride.

Ta del av hela Friendsrapporten här:
http://friends.se/wp- content/uploads/2015/08/Friendsrapporten-2015.pdf

Ämnen

Kategorier


I nöd & lust

Hos oss kan du njuta av morgonens första kopp kaffe, en glass i sommarsolen eller en god lunch när magen kurrar. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller videofilmen när du inte kunde sova.

Oavsett om du väljer 7 Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7 Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet, ett värmande ljus i mörkret. En fyr i natten.

Välkommen in!

Historia

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans affärsidé var ursprungligen att sälja isblock i en tid då det inte fanns några kylskåp. Men ganska snart insåg han att det som verkligen behövdes var en butik med både generösa öppettider där man kunde köpa allt man kan tänkas behöva, som bröd, mjölk och ägg. De nya öppettiderna gav namn åt butikerna som växte så det knakade och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Eleven butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt över 190 butiker där du behöver oss som mest. I stan, och längs vägen på vissa Shell-stationer.

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14