Gå direkt till innehåll
Hållbart kaffe från Lykke till alla 7-Elevenbutiker i Sverige

Pressmeddelande -

Hållbart kaffe från Lykke till alla 7-Elevenbutiker i Sverige

7-Eleven uppgraderar sitt kaffe i butikerna och erbjuder nu hållbart och etiskt producerat kaffe från Lykke Kaffegårdar som standard i sitt kaffesortiment. Därmed kommer 7-Elevens kunder att kunna avnjuta ett kaffe som både har en härlig smak och är anpassat efter planetens gränser.

Lykke Kaffegårdar driver egna kaffegårdar bland annat i Brasilien och Uganda tillsammans med bönderna och odlar småskaligt i harmoni med naturen. Kaffet kontrolleras hela vägen från bondens fält till kafferosteriet i Hökarängen i södra Stockholm och 7-Elevens butiker.

– Vi är superglada över samarbetet och att ha fått uppdraget att skapa ett gott, hållbart kaffe för 7-Eleven. Det är inte bara stort för oss, utan för hela kaffebranschen internationellt att Reitan Convenience i Sverige väljer att satsa på hållbart producerat handplockat kaffe från småskaliga kaffebönder i sina 7-Eleven-butiker. Lykke för oss handlar såklart om kaffe men även om att ta bra beslut och göra bra saker som får oss att må bra, säger Johan Damgaard, Bandledare (VD), Lykke Kaffegårdar.

  Kaffet säljs redan idag hos PBX - Reitan Conveniece i Sveriges living lab beläget på Stockholms universitets nya campus Albano. Där testas alla produkter och tjänster enligt hårda hållbarhetskriterier och de som fungerar bra tas sedan vidare till andra butiker inom bolaget. Andra goda exempel som tagits vidare från PBX till 7-Eleven är drycker, choklad och grillade mackor.

  – Vi vill leda convenience-branschen genom en hållbar omställning. Lykkes höga hållbarhetsambitioner är i linje med våra och därför känns det fantastiskt att nu kunna erbjuda våra kunder på 7-Eleven stans bästa kopp som dessutom är producerad på ett schysst sätt, säger Lennart Schultz, marknads- och kommunikationschef på Reitan Convenience i Sverige.

   Om Lykke Kaffegårdar
   Lykke driver kaffegårdar utan monokulturer, i harmoni med naturen och människorna. Med visionen om att ingen eller inget ska ta skada när du dricker en kopp kaffe.

   Om PBX
   PBX är Reitan Convenience living lab med ambitionen att bli framtidens mest hållbara convenience. Vi testar, utmanar och provar oss fram för att hitta nya vägar till hållbara val. I PBX-butiken i Albano i Stockholm finns ett noga utvalt sortiment anpassat efter dina behov och planetens gränser. Läs mer på pbx.se.

   Ämnen

   Kategorier


   7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Affärsidén var ursprungligen att sälja isblock i en butik med generösa öppettider, öppettiderna gav namn åt butikerna. Idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

   1980 öppnade den första 7-Elevenbutiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi runt 90 butiker i Sverige. 7-Eleven Sverige ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för butikskonceptet är franchise.

   Hos oss kan du njuta av en kopp kaffe, en glass eller en god lunch. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller nattmackan när du inte kunde sova. Oavsett om du väljer 7-Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7-Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet.

   Välkommen in!

   Kontakter

   Harris Lukeman

   Harris Lukeman

   Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14