Gå direkt till innehåll
I dag släpps hyllningslåtarna till Pell Uno, Joshua och Sam

Pressmeddelande -

I dag släpps hyllningslåtarna till Pell Uno, Joshua och Sam

I musikprojektet “Songs with Pride” har tre artister tolkat tre HBTQ-vardagshjältars starka berättelser genom att skriva varsin hyllningslåt till hjältarna. I dag släpptes låtarna på Spotify och premiärspelades utanför 7-Eleven, Birger Jarlsgatan 2 i Stockholm. Ikväll framförs låtarna av artisterna på stora scenen under invigningen av Stockholm Pride. Bakom projektet står butikskedjan 7-Eleven, huvudsponsor av festivalen för tredje året i rad.

Joshua och Smith & Thell

Joshua Kigozi flydde till Sverige och Växjö från Uganda då hans familj stötte bort honom på grund av hans sexualitet. I dag hjälper han nyanlända HBTQ-personer som kommer från liknande förhållanden som han själv. Popduon Smith & Thell som även blev Årets Rookie på Denniz Pop Awards hyllar Joshua med låten ”Joshua’s Song”.

– Joshua är en väldigt härlig och trevlig kille. Jag tänker framförallt på att han blev utstött av sin familj, det gjorde ont i hjärtat. Man är glad att det blev bra till slut. Han är en hjälte för att han vill hjälpa andra så att de inte ska behöva gå igenom samma sak som han har gjort, säger Maria Smith.

– Det är en väldigt gripande story. Det är helt absurt att det är olagligt att vara homosexuell i Uganda. I låten har vi använt hans ord och försökt komprimera dem till en känsla, vi hoppas att Joshua gillar den, säger Victor Thell.

Sam och Ace Wilder

Sam är tioåringen som bestämde sig för att inte vara tjej längre. För Sam handlar det om hur man tänker på sig själv i huvudet snarare än vilket kön man föds till. Artisten Ace Wilder tolkar Sams berättelse i hyllningslåten ”Monkey on my back”.

– Sam är mogen för sin ålder, och jag är imponerad över hur modig han är. Det är lite det jag vill ta upp i låten, att man ska vara sann mot sig själv, vilket kräver ett stort mod. Förhoppningsvis är budskapet i min låt till Sam lättillgängligt och jag hoppas att han gillar den, säger Ace Wilder.

Pell Uno och Ms Henrik
Pell Uno Larsson från Örebro levde med fru och barn innan han kom ut som homosexuell. Han har sedan dess kämpat för att öka kunskapen kring HBTQ-frågor i landet och få upp dem på den politiska agendan. Synthpopartisten Ms Henrik har nu skrivit låten ”1994” till Pell Uno.

– Att Pell Uno lämnade sin fru och gifte om sig med en man är inget konstigt, det unika med honom är att han har kämpat så mycket för HBTQ-frågor, det är mycket viktigare. 1994 handlar inte om Pell Uno, men inspirationen kommer från vårt möte och låten är dedikerad till honom, säger Ms Henrik.

Lyssna på låtarna på Spotify:

https://open.spotify.com/user/7elevensongswithpride/playlist/5613RP5IPmASc7Ny7sCTmJ

– Vi är oerhört glada och stolta över att kunna vara med och hylla hjältarna på det här sättet. Med sina starka berättelser och modiga handlingar visar Joshua, Sam och Pell Uno att de är riktiga förebilder. Artisterna har lyckats tolka deras starka livsberättelser och skapat tre låtar som vi nu hoppas ska leva vidare och fortsätta förmedla vikten av ett öppnare Sverige och kärlek fri från förtryck, något vi på 7-Eleven står upp för, säger Linda Jacobsson, marknadschef på 7-Eleven.

Ikväll den 29 juli uppträder artisterna under invigningen av Stockholm Pride i Pride Park. Läs mer om Songs with Pride här och se filmerna: http://www.7-eleven.se/pride/

För mer information om 7-Eleven och sponsorskapet av Stockholm Pride, vänligen kontakta:

Linda Jacobsson, marknadschef, 7-Eleven: +46 (0)70 519 54 50, linda.jacobsson@reitanconvenience.se

För praktisk information gällande Songs with Pride, bildmaterial och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Dolores Jansson, Wenderfalck Kommunikation: 0739 06 22 72, dolores@wenderfalck.com

Ämnen

Kategorier


I nöd & lust

Hos oss kan du njuta av morgonens första kopp kaffe, en glass i sommarsolen eller en god lunch när magen kurrar. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller videofilmen när du inte kunde sova.

Oavsett om du väljer 7 Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7 Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet, ett värmande ljus i mörkret. En fyr i natten.

Välkommen in!

Historia

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans affärsidé var ursprungligen att sälja isblock i en tid då det inte fanns några kylskåp. Men ganska snart insåg han att det som verkligen behövdes var en butik med både generösa öppettider där man kunde köpa allt man kan tänkas behöva, som bröd, mjölk och ägg. De nya öppettiderna gav namn åt butikerna som växte så det knakade och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Eleven butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt över 190 butiker där du behöver oss som mest. I stan, och längs vägen på vissa Shell-stationer.

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14