Gå direkt till innehåll
Kontantlösa betalningar växer hos 7-Eleven och Pressbyrån

Pressmeddelande -

Kontantlösa betalningar växer hos 7-Eleven och Pressbyrån

7-Eleven och Pressbyrån kan nu som första kedjor inom servicehandeln erbjuda kunderna kontantlösa betalningar genom NFC-teknik. Antalet användare av tjänsten ökar stadigt och finns inom kort i samtliga butiker.

NFC-tekniken går ut på att kunden exempelvis har ett bankkort eller telefon med inbyggd radioantenn. Som nu kan kommunicera med butikens betalterminaler på ett snabbt, enkelt och säkert sätt. Kunden godkänner sitt köp genom att hålla kortet mot NFC symbolen på terminalen, är beloppet över 200 kronor så godkänner man köpet via sin pinkod, är beloppet under 200 kronor så godkänds det utan pin. Snabbt, enkelt och säker.

– För oss som säljer bekvämlighet är det viktigt att erbjuda lösningar som underlättar för våra kunder och snabbar på betalprocessen. Kan vi kapa tid på ett enkelt sätt upplevs hela köpprocessen bättre, säger Gustav Almqvist, IT-Chef på Reitan Convenience Sweden AB som är franchisegivare åt Pressbyrån och 7-Eleven.

– Det sker mycket inom just betallösningar och det är något vi givetvis följer med stort intresse. Exakt vad framtidens betallösningar kommer att vara återstår att se men vi strävar efter att alltid ligga i framkant, säger Gustav Almqvist.

Systemet introducerades i butikerna med start i september i år och installationen har skett i etapper. Idag väljer ca 2000 kunder per dag att betala via NFC, med ett stadigt ökande antal köp per dag.

För mer information och frågor kontakta:
Gustav Almqvist, IT-Chef
Gustav.almqvist@reitanconvenience.se
08-587 490 04

Ämnen

Kategorier


Reitan Convenience Sweden AB är sedan 2004 franchisegivare inom koncepten Pressbyrån och 7-Eleven och har idag verksamhet genom drygt 500 butiker. Reitan Convenience har under de senaste åren haft en stor framgång på den svenska marknaden. Ett avtal med Shell/St1 innebär att Reitan Convenience driver drygt 100 bensinstationer under två av världens starkaste varumärken Shell och 7-Eleven. Reitan Convenience Sweden AB ägs av det norska bolaget Reitangruppen AS som är verksamt inom affärsområdena dagligvaruhandel, servicehandel och distribution i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Litauen, Estland samt Lettland. Varuomsättningen för Reitangruppen 2014 blev drygt 81,6 miljarder NOK.

För mer information se: www.pressbyran.se, www.7-eleven.se och www.reitangruppen.no

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14