Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mjölk, frukostbröd och Loka Crush blev årets produkter hos Reitan 2014

Det var tre stolta och glada vinnare då Reitan Convenience Sweden utsåg Årets Produkter 2014 hos sina tre butikskoncept. På Pressbyrån blev Loka Crush årets produkt, på 7-Eleven frukostbröd från Lantmännen och på Shell/7-Eleven var det mjölk från Arla som drog det längsta strået.

Priset för Årets produkt delades ut på Reitan Convenience Swedens årliga leverantörsmöte på Berns i Stockholm fredagen den 26 september.

– Det är mycket roligt att se vilken otrolig effekt ett gott samarbete med våra leverantörer kan ge. Tillsammans erbjuder vi våra kunder det de vill ha när de vill ha det, därmed skapar vi de bästa förutsättningar för att skapa försäljningssuccéer i butik, säger Reitan Convenience Swedens VD Magnus Carlsson.

Årets vinnare på Pressbyrån är nyheten Loka Crush från Spendrups. Med innovation och nytänkande har Loka Crush hjälpt till att lyfta en tidigare vikande kategori till nya nivåer. Loka Crush hallon är den nyhet som har klättrat högst av alla och ligger i dag på topp 15 av samtliga drycker.

Hos 7-Eleven är det frukostbrödet från Lantmännen som tog hem priset. Det är ett fantastiskt stenugnsbakat surdegsbröd som har en rustik karaktär vilket skapar den rätta "hembakta" känslan i butik. 

På Shell 7-Eleven är det naturens egna sportdryck, Arlas mjölk som är vinnare. Det är en otroligt tidlös och pålitlig produkt som passar vid alla tillfällen. En mjölkkund köper dessutom fler produkter, nästan dubbelt så många som de som inte köper mjölk.

- Gemensamt för alla tre belönade leverantörer är att de är lyhörda och har en fingertoppskänsla för vad som fungerar hos konsumenterna inom servicehandeln. Samtliga produkter är stora succéer i våra butiker, säger Fredrik Klein som är inköpsdirektör på Reitan Convenience Sweden.

För mer information, kontakta:
Fredrik Klein, inköpsdirektör på Reitan Convenience Sweden AB
Mobil: 070-647 00 43
e-mail: fredrik.klein@reitanconvenience.se

Ämnen

Kategorier


I nöd & lust

Hos oss kan du njuta av morgonens första kopp kaffe, en glass i sommarsolen eller en god lunch när magen kurrar. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller videofilmen när du inte kunde sova.

Oavsett om du väljer 7 Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7 Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet, ett värmande ljus i mörkret. En fyr i natten.

Välkommen in!

Historia

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans affärsidé var ursprungligen att sälja isblock i en tid då det inte fanns några kylskåp. Men ganska snart insåg han att det som verkligen behövdes var en butik med både generösa öppettider där man kunde köpa allt man kan tänkas behöva, som bröd, mjölk och ägg. De nya öppettiderna gav namn åt butikerna som växte så det knakade och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Eleven butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt över 190 butiker där du behöver oss som mest. I stan, och längs vägen på vissa Shell-stationer.

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14