Gå direkt till innehåll
Nu öppnar en 7-Eleven som en del av Arlanda flygplats storsatsning

Pressmeddelande -

Nu öppnar en 7-Eleven som en del av Arlanda flygplats storsatsning

I dag den 27 september slår en av Sveriges största 7-Eleven upp sina dörrar. Butiken ligger på Marknadsplatsen, Arlanda flygplats nya storsatsning på mat och handel, och är utformad enligt 7-Elevens nya butikskoncept med fokus på mat, måltider och snabb service för människor på väg.

Tidigare i år stod det klart att Reitan Convenience Sverige vunnit Swedavias offentliga upphandling. På Marknadsplatsen, som är Arlandas största satsning någonsin inom handel, mat- och dryck, kommer en helt ny 7-Eleven-butik att öppna.

Med sina 130 kvadratmeter (och ytterligare 20 kvadratmeter kommande år) blir butiken till ytan en av de största i Sverige för att kunna ta emot de cirka 30 000 människor som beräknas passera varje dag. Avtalet mellan Reitan Convenience Sverige och Swedavia löper under fem år.

Butiken är byggd enligt 7-Elevens nya butikskoncept med mat och måltider i fokus för att kunna erbjuda ett brett och modernt matutbud samtidigt som inredningen har smarta och hållbara lösningar. För att möta resenärernas behov av att kunna handla snabbt och smidigt kommer butiken att ha fyra självscanningskassor. Beroende på besöksantalet och efterfrågan kan antalet på sikt utökas ännu mer.

– Det känns fantastiskt kul att äntligen få slå upp portarna till vår nya 7-Eleven. Med våra totalt sju butiker på Arlanda befäster vi nu vår närvaro här på flygplatsen och jag är övertygad om att våra butiker kommer tas emot med öppna armar bland resenärerna. Det känns även bra att kunna erbjuda ett gott och prisvärt alternativ när det kommer till såväl mat som fika och snacks på flygplatsen, säger Anna Wallenberg, vd på Reitan Convenience Sverige.

  Under årsskiftet 2024/2025 beräknas Marknadsplatsen vara helt färdigbyggd. Med sina cirka 11 000 kvadratmeter yta kommer den att erbjuda spännande butiker och restauranger med nordisk prägel.

  – Det uppdämda behov vi ser när det gäller resor efter pandemin omfattar även shopping och köp av mat och dryck. Våra befintliga butiker på Arlanda har haft en god försäljningsutveckling i år och även under 2022. Samtidigt så är det nya shoppingutbudet med ett 40-tal nya koncept som nu utvecklas, något helt nytt för flygplatsen och vi har höga förväntningar på det nya utbudet, berättar Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

   Ämnen


   7-Eleven har funnits i Sverige sedan 1984 och i dag finns det 80 butiker i landet, främst i storstadsregionerna, där varje butik drivs av sin egen franchisetagare. Med fokus på att lösa kundernas vardagliga behov - vare sig det är för stans bästa kopp, en god lunch eller för att mjölken tog slut, är 7-Eleven en del av stadens puls. 7-Eleven Sverige ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för konceptet är franchise. 7-Eleven.se

   Kontakter

   Harris Lukeman

   Harris Lukeman

   Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14