Gå direkt till innehåll
Kocklagad mat från K-Märkt på 7-Eleven
Kocklagad mat från K-Märkt på 7-Eleven

Pressmeddelande -

Nya tider skapar nya spännande samarbeten. Nu levererar restaurangen K-märkt kocklagad mat till utvalda 7-Elevenbutiker i Stockholm.

Nya situationer ger nya lösningar, något som både Reitan Convenience Sweden AB (RCS), franchisegivare åt Pressbyrån och 7-Eleven i Sverige, samt restauranggruppen K-märkt har anammat. Båda har under kort tid sett stora förändringar i sina respektive verksamheter på grund av förändringar i kundernas beteenden. Numera samlas inte längre hundratals personer i K-märkts lunchmatsalar, som de nyligen gjorde. Samtidigt som lunchmatsalarna står tomma lyckas K-märkt sälja hundratals lunchpåsar på en av ägarnas garageuppfarter i Enebyberg. Det är tydligt att efterfrågan finns kvar, men flyttar till nya platser. 

RCS märker också av de minskande och skiftande kundströmmarna. De 7-Elevenbutiker som ligger på platser där det bor många människor tappar dock inte lika stort i antal kunder som exempelvis flygplatsbutikerna. Närheten till mat-erbjudandet är fortsatt viktig för kunderna.

Intresset för att äta riktigt god restaurangmat är fortsatt stort och därför erbjuder nu tre utvalda 7-Elevenbutiker sina kunder mat från K-märkts restauranger.

- K-märkts sätt att arbeta hållbart var det som först gjorde att vi fick upp ögonen för dem, sen att maten är fantastiskt god gör inte saken sämre. Vi vill genom samarbetet erbjuda fler kunder möjligheten till god och hållbart tillagad mat i dessa tider. Säger Annamaria Carnemark, Inköps- och Marknadsdirektör, RCS.

- När livet känns lite tråkigt och jobbigt blir god och vällagad mat viktigare än någonsin - för kroppen och för välbefinnandet. 7-Eleven/RCS har verkligen visat stor förmåga att agera snabbt och innovativt, vilket vi gillar. Detta samarbete ger oss möjligheten att erbjuda gamla gäster och nya kunder vår mat på nya adresser, säger Jens Dolk, en av grundarna till K-märkt.

K-märkts färska restaurangmat finns att köpa på 7-Eleven Sveavägen 71, Storgatan 16 och Gyllenstiernsgatan 20 från och med i dag torsdag den 14/4 2020. Priset för första rätten, en Pasta Ragu med buffelmozzarella och torkad tomat, är 95 SEK. Rätterna lagas på K-märkt Garnisonen på Östermalm och levereras till butikerna vid 10-tiden. Pilot-butikerna har valts ut baserat på restaurangkökets läge och för att det bor många kunder i närheten.

För mer information och bilder vänligen kontakta:

Lennart Schultz, Reitan Convenience Sweden AB
Telefon: 08-587 490 00
E-mail: lennart.schultz@reitanconvenience.se

Jens Dolk, K-Märkt
Telefon: 070-269 33 77
E-mail: jens@kmarkt.se

Ämnen

Kategorier


7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Affärsidén var ursprungligen att sälja isblock i en butik med generösa öppettider, öppettiderna gav namn åt butikerna. Idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.

1980 öppnade den första 7-Eleven butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi runt 90 butiker i Sverige. 7-Eleven Sverige ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för butikskonceptet är franchise.

Hos oss kan du njuta av en kopp kaffe, en glass eller en god lunch. Här finns mjölken du glömde köpa, saltet som tog slut eller nattmackan när du inte kunde sova. Oavsett om du väljer 7 Eleven för saker du glömt, plötsliga behov, när lusten faller på eller när det ska gå fort, finns 7 Eleven vid din sida. Som en god vän, en räddare på hörnet.

Välkommen in!

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14