Gå direkt till innehåll
Organisationsändringar inom Reitan Convenience Sweden AB: Mariette Kristenson ny VD och landschef i Sverige.

Pressmeddelande -

Organisationsändringar inom Reitan Convenience Sweden AB: Mariette Kristenson ny VD och landschef i Sverige.

Mariette Kristensson är utnämnd till ny VD för Reitan Convenience Sweden AB från 1 oktober. Nuvarande VD Magnus Carlsson går över i en ny roll som Affärsutvecklingsdirektör inom Reitan Convenience A/S.

Mariette Kristensson har en lång erfarenhet inom Reitan Convenience. Hon har de senaste 6 åren varit VD för Reitan Convenience AS i Norge. Innan dess var hon Marknadschef för Pressbyrån i 5 år.

-Jag är mycket nöjd med att Mariette har accepterat utmaningen och nu tar över stafettpinnen från Magnus Carlsson. Efter 10 framgångsrika år som VD i Sverige stärker vi nu resurserna och ger Magnus ansvaret för affärsutveckling. Magnus kommer fortsatt vara baserad i Stockholm och rapporterar till mig , säger Johannes Sangnes, administrerende direktör och ansvarig för affärsområdet Convenience inom Reitangruppen , i en kommentar.

Samtidig utnämns Kenneth C. Olsen till ny VD och landchef för Reitan Convenience AS i Norge, med start 1 september. Olsen har varit en viktig del av ledningsgruppen i Norge som mångårig Regionschef för 7-Eleven stationerna.

-Vi har nu en marknadsledande position i 7 länder i Norden och Baltikum, med 2.300 butiker med en totalomsättning på 15.9 milliarder norska kronor under 2017. Dessa ändringar i ledningen stärker vår organisation framöver i vår strävan att bli Europas ledande convenience företag, säger Johannes Sangnes.

För ytterligare information kontakta:

Lennart Schultz, 08-587 49 000, lennart.schultz@reitanconvenience.se

Kristin Mjelve Aarø, +47 815 00 909 , kristin.m.aaro@reitanconvenience.no

Ämnen


Go. Eat. Play. That’s the 7-Eleven way!
Längs väg eller när du har vägarna förbi. I farten eller när du tappat den. Early bird fika eller late night snack. Oavsett när du är sugen så står dörren öppen. Vi jagar ständigt ny matinspiration. Och med kollegor i över 20 länder är det lätt att servera fräsch mat från världen över. Sen har vi en hel del annat också. Allt från mjölk och tandborstar till mumsiga brownies.
Välkommen till the world’s smallest food court!

Historia
7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans idé var först att sälja isblock i en tid då det inte fanns kylskåp. Men snart insåg han att det som faktiskt behövdes var en butik med bra öppettider där man kunde köpa lite allt möjligt, som bröd, mjölk och ägg. Öppettiderna fick ge namn åt butikerna som snabbt växte och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.
1980 öppnade den första butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt 185 butiker redo när du är on the go. I stan, och längs vägen på utvalda Shell-stationer. 

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14