Gå direkt till innehåll
Sharebox hos 7-Eleven i butiken på Sankt Eriksgatan 89
Sharebox hos 7-Eleven i butiken på Sankt Eriksgatan 89

Pressmeddelande -

Smart överlämning av nycklar hos 7-Eleven med Sharebox

Nu lanserar Sharebox skåp för överlämning av nycklar i åtta utvalda 7-Elevenbutiker i Stockholm. Via skåpen, som styrs helt genom en mobilapp, kommer man kunna lämna över nycklar till mottagare dygnet runt.

Syftet med skåpen är att förenkla för de som vill lämna över nycklar utan att behöva träffa mottagaren. Målgruppen består till stor del av privatpersoner som vill hyra ut sitt boende eller ge en nyckel till en hantverkare eller städfirma. Den andra delen av målgruppen är exempelvis bilfirmor som vill lämna ut bilnycklar eller de allt mer populära bilpoolerna där flera personer behöver tillgång till samma bilnycklar.

7-Eleven är först ut med denna typ av tjänst i Sverige och har stora förhoppningar om att kunderna ska finna tjänsten hjälpsam och bra. Tjänsten kostar 29 kr per dygn eller 199 kr per månad.

– Vårt serviceutbud utvecklas ständigt för att passa kundernas behov och för 7-Eleven är nya tjänster som kan underlätta i vardagen alltid intressant. Därför känns det väldigt spännande att göra det här med Sharebox och det ska bli spännande att se hur våra kunder använder de smarta skåpen, säger Carl Åkerblad, kategorichef på Reitan Convenience som driver 7-Eleven.

– Tidigare har många butiker hjälpt kunderna genom att lägga nycklar i kassan eller i fickan i väntan på att någon ska hämta dem. Men att ta hand om någons nycklar är osäkert och tar både tid och energi. Med de nya skåpen sköter sändaren och mottagaren allt själva genom Sharebox app, fortsätter Carl Åkerblad.

De första appstyrda skåpen kommer att tas i bruk från och med den 27 februari på utvalda 7-Elevenbutiker i centrala Stockholm, bland annat på Odenplan, Mariatorget och Östermalmstorg.

– Vi er veldig glade for å ha fått til et samarbeid med Reitan Convenience i Sverige. Med deres solide brand i 7-Eleven og Pressbyrån og lokasjoner over hele Sverige er Reitan Convenience en optimal samarbeidspartner for oss. Vi ser frem til å introdusere en ny tjeneste til svenske forbrukere som gir nye kunder til både butikken og oss selv, säger Bjart Andersen, försäljningschef för Sharebox.

Mobilappen Sharebox finns på AppStore och Google Play. Mer information på www.sharebox.se.

Sharebox skåp kommer från vecka 9 finnas i följande butiker:
7-Eleven Sveavägen 71-73
7-Eleven Linnegatan 27
7-Eleven Sankt Eriksgatan 89
7-Eleven Hantverkargatan 32
7-Eleven Hantverkargatan 79
7-Eleven Medborgarplatsen
7-Eleven Götgatan 93
7-Eleven Odengatan 32

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bjart Andersen, Sharebox, +47 90 99 74 69, bjart.andersen@sharebox.no
Carl Åkerblad, 7-Eleven, 070 426 45 82, carl.akerblad@reitanconvenience.se

Ämnen

Kategorier


Go. Eat. Play. That’s the 7-Eleven way!
Längs väg eller när du har vägarna förbi. I farten eller när du tappat den. Early bird fika eller late night snack. Oavsett när du är sugen så står dörren öppen. Vi jagar ständigt ny matinspiration. Och med kollegor i över 20 länder är det lätt att servera fräsch mat från världen över. Sen har vi en hel del annat också. Allt från mjölk och tandborstar till mumsiga brownies.
Välkommen till the world’s smallest food court!

Historia
7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans idé var först att sälja isblock i en tid då det inte fanns kylskåp. Men snart insåg han att det som faktiskt behövdes var en butik med bra öppettider där man kunde köpa lite allt möjligt, som bröd, mjölk och ägg. Öppettiderna fick ge namn åt butikerna som snabbt växte och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.
1980 öppnade den första butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt 185 butiker redo när du är on the go. I stan, och längs vägen på utvalda Shell-stationer. 

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14