Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Zyn, Marabou Mjölkchokladstrut och Coca Cola Lemon blev årets produkter 2018 hos Reitan Convenience Sweden.

Det var glada och stolta vinnare som tog emot pris då Reitan Convenience Sweden utsåg servicebranschens bästa produkter hos sina tre butikskoncept, Pressbyrån, 7-Eleven och Shell/7-Eleven. Priset för Årets produkt delades ut på Reitan Convenience Sweden årliga leverantörsmöte idag, fredagen den 28 september. Det delades även ut pris till den person som bidragit till det absolut bästa samarbetet mellan Reitan Convenience och leverantör, Årets KAM (Key account manager) samt Årets samarbetspartner till Bygg och etableringsavdelningen 2018.

– Leverantörerna och vårt samarbete är centralt för att vi ska lyckas med försäljningen i våra butiker. Att samarbeta med leverantörer som arbetar proaktivt och vill vara med och driva convenience-utvecklingen framåt, lägger vi stor vikt vid, säger Reitan Convenience Swedens VD Magnus Carlsson.

Årets vinnare på Pressbyrån är ZYN Slim från Swedish Match. Zyn är en produkt som är med och skapar en helt ny kategori inom den befintliga snuskundgruppen och som både kombinerar en framåtanda och innovation i helt rätt riktning. Den appellerar dessutom till en kundgrupp som efterfrågar alternativ till traditionella tobaksprodukter. Den har utan att ta volym från befintliga produkter bidragit till en mycket bra volymtillväxt.

Hos 7-Eleven var det Marabou Mjölkchokladstrut från GB-Glace som tog hem priset. Marabou Mjölkchokladstrut tar den mycket lyckade trenden av co-branding till nya höjder och bygger på formatet från storsäljaren Daimstrut och kombinerar den med en mycket bra smak med ett varumärke som kunden väl känner igen. Med en mycket gynnsam säsong och gemensamma kampanjer har detta blivit till en av våra mest ökande produkter i glasskategorin.

På Shell 7-Eleven är Coca Cola Lemon som är vinnare. Coca Cola Lemon är ett välkommet tillskott till dryckeskategorin och har under säsongen tagit en mycket bra position. Vad vi speciellt uppskattar är att ta en befintlig produkt och förfinar denna med ny och omtyckt smak som kunden också känner igen vilket har skapat en fantastisk försäljning till våra törstiga kunder.

Årets samarbetspartner till Bygg och etableringsavdelningen 2018 är Haglunds Bygg & Entreprenad och Cator Construction & Service. Haglunds bygg för ett långsiktigt och utvecklande samarbete där leverantören visat proaktivitet på både lång och kort sikt. Leverantören har en bra förmåga till kommunikation och har tydligt visat att de tillsammans med RCS vill hitta bra och kostnadseffektiva lösningar. Och Cator för att under många år ha servat RCS med teknisk kompetens av världsklass. Leverantören tar sig helhjärtat an stora som små projekt och gör det med en fingertoppskänsla när det kommer till planering och utförande.

Årets KAM (Key account manager) blev Magnus Helmersson på Unilever. Magnus Helmersson har tagit vår gemensamma affär, inte bara ett steg utan flera steg framåt. Han jobbar lika mycket för Reitan som för sitt egna företag och driver produktutveckling och aktiviteter för en lyckad affär. Magnus förstår hur man bygger relationer – Vissa kallar detta old school, men han förstår att en affär består av mer än bara siffror, affärer görs mellan människor.

Med en härlig attityd driver han både sitt företags samt vår affär framåt. Inget är omöjligt och han ser möjligheter i det mesta. Magnus är dessutom en mycket uppskattad samarbetspart för både marknad och drift.

- Sedan Magnus tog över Reitankontot har vi sett: Nya produkter inom Vegan, Protein, Unika produkter för Reitan samtidigt som han vårdat befintligt sortiment. Vi har en fantastisk försäljningsutveckling med +30%, där fjolårets omsättning redan nåddes i slutet av juli i år, säger Fredrik Klein som är inköpsdirektör på Reitan Convenience Sweden.

- Gemensamt för alla belönade samarbetspartners är att de är lyhörda och har en fingertoppskänsla för vad som fungerar hos konsumenterna inom servicehandeln. Samtliga produkter är stora succéer i våra butiker, avslutar Fredrik

För mer information, kontakta:

Fredrik Klein, inköpsdirektör på Reitan Convenience Sweden

Mobil: 070-647 00 43 e-mail: fredrik.klein@reitanconvenience.se

Ämnen


Go. Eat. Play. That’s the 7-Eleven way!
Längs väg eller när du har vägarna förbi. I farten eller när du tappat den. Early bird fika eller late night snack. Oavsett när du är sugen så står dörren öppen. Vi jagar ständigt ny matinspiration. Och med kollegor i över 20 länder är det lätt att servera fräsch mat från världen över. Sen har vi en hel del annat också. Allt från mjölk och tandborstar till mumsiga brownies.
Välkommen till the world’s smallest food court!

Historia
7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans idé var först att sälja isblock i en tid då det inte fanns kylskåp. Men snart insåg han att det som faktiskt behövdes var en butik med bra öppettider där man kunde köpa lite allt möjligt, som bröd, mjölk och ägg. Öppettiderna fick ge namn åt butikerna som snabbt växte och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja.
1980 öppnade den första butiken i Sverige på Tomtebogatan i Stockholm. Idag har vi sammanlagt 185 butiker redo när du är on the go. I stan, och längs vägen på utvalda Shell-stationer. 

Kontakter

Harris Lukeman

Harris Lukeman

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 08-587 490 14